Napredno iskanje

Vračila in Zamenjave

Vračilo blaga

Odstop od pogodbe

Kot kupec imate pravico, da nam v 14 dneh od prevzema artiklov sporočite, da odstopate od pogodbe, ne da bi vam bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odstop od pogodbe oz. napoved vračila artiklov sporočite na naslednje načine:

- pošljite nam elektronsko sporočilo na info@kastal.si ali nas pokličite na 031 833 926, kjer navedete ali sporočite vašo številko naročila in željeni način vračila kupnine. Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Rok začne teči en dan po datumu prevzema. Strošek vračila bremeni kupca. Artikle je treba vrniti ponudniku najpozneje v 14 dneh od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Če je kupec mogoče že začel uporabljati artikel ali če je pri tehničnih izdelkih posamezne komponente že odprl in sestavljal, odstop od pogodbe žal ni več mogoč.

Kupec mora prejete artikle vrniti nepoškodovane in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina brez kupčeve krivde zmanjšala. Proizvajalec artikla predpiše tudi njegovo originalno embalažo (skladno s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je prav tako treba priložiti, in sicer takšno, kot je bila v prvotnem stanju ob prejetju artikla (torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini.

Artikle lahko vrnete po pošti na naslov Kastal d.o.o.,Kardeljeva ploščad 1, 1000 Ljubljana. Na istem naslovu je mogoče vračilo tudi osebno in sicer men 8.00 in 15.00 uro.

Pri vsakem vračilu je treba poleg artikla predložiti tudi kopijo računa. 

Vračilo kupnine vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja), bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku s plačilnim sredstvom, ki ga izbere potrošnik ali z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun).

Reklamacije 

Vsaka pritožba in reklamacija bo obravnavana skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije glede artiklov lahko sporočite neposredno ob dostavi dostavljavcu oz. nam pošljite elektronsko sporočilo na info@kastal.si ali nas pokličite na 031 833 96

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu, računu ali na oglaševalskem sporočilu. Dobavitelj artikla jamči za njegovo kakovost oziroma brezhibno delovanje v garancijskem roku, če ga boste uporabljali skladno z njegovim namenom in s priloženimi navodili. Garancijski rok začne teči z dnem izročitve blaga.

Če želite uveljavljati garancijo, lahko podrobna navodila preberite na priloženem garancijskem listu.

Ob uveljavljanju garancije pri ponudniku je kupec dolžen predložiti tudi dopis v katerem se zapišejo ugotovitve kupca in zahteva po odpravni napake ter predloži kopija računa. Kupec mora ponudniku oz. pooblaščenem servisu dobavitelja omogočiti pregled artikla. za pomoč nam lahko kadarkoli pošljite elektronsko sporočilo na info@kastal.si  ali nas pokličite na 031 833 926.

Vrednost kupčevega zahtevka iz naslova reklamiranega blaga ne more biti večja, kot je vrednost kupljenega blaga.

Pomembnejši napotki za vračilo artiklov:

  • Ko vračate artikle prodajalcu (Kastal d.o.o.), priložite tudi kopijo računa.
  • Artikle lahko vrnete osebno na na sedež podjetja ali pa jih pošljete na naslov Kastal d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, 1000 Ljubljana.
  • Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke in da artikle ustrezno pripravite za transport pri tem pa uporabite našo embalažo oziroma drugo varno embalažo..
  • Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika ali drugo plačilno sredstvo, ki ga izbere potrošnik se vrne le vplačani znesek. 

Vračilo artikla za pravne osebe

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Za vsa dodatna vprašanja nas pokličete na 031 833 926 ali nam pišete na info@kastal.si  Z veseljem vam bomo odgovorili.

Obravnava poškodovanih pošiljk (odškodnine)

Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine pri Pošti Slovenije. To storite tako, da pošiljko (embalažo + vsebino) prinesete na pošto, takoj, ko opazite poškodbo ali izropano pošiljko najkasneje v roku 30 dni od prevzema pošiljke. Na pošti opozorite, da je potrebno izpolniti Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga podpišete tudi vi. Po prejetju vse potrebne dokumentacije, se na Pošto Slovenije poda zahtevek za odškodnino. Zahtevek na Pošti Slovenije komisijsko obravnavajo in na podlagi odgovora ali odobritve se vrne kupnina ali naroči nov artikel. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo odškodnina rešena v najkrajšem možnem času.